Керуючись рішенням ХХХІV позачергової сесії Банилівської сільської ради  8 скликання від 11 березня 2024 року № 831-34/2024 та  згідно вимог  Закону України "Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій" № 4865-VI від 24.05.2012, 13 травня 2024 року об 11.00 год. у приміщенні будинку культури с.Коритне Вижницького району Чернівецької області відбудеться громадське обговорення щодо перейменування села Коритне. 

 

 Село Коритне вперше згадується в документі 13 грудня 1433 року під назвою Вилавче. Ця назва походить від місця розташування села, а саме від злиття Бережниці та Бережонки які люди називали «вилами», а село, що стояло на «вилах», назвали Вилавче.  1946 року радянська влада перейменувала село у Коритне. Сіл із назвою Карітноє багато на росії. Цю назву нав’язала чужинська для українців московсько-більшовицька влада, яка принесла на ці землі, разом із системною політикою викачування лишків продуктів із підсобних господарств буковинців у «закрома родіни», черговий голод.

Реєстрація учасників буде відбуватися за 30 хвилин до початку слухань. У громадських слуханнях беруть участь усі охочі, проте, голосувати можуть тільки ті учасники, які мають право голосу (кожен дієздатний член Банилівської  територіальної громади, якому виповнилося 18 років), постійно проживають та зареєстровані на території Банилівської територіальної громади, та зареєструвались для участі в громадському обговоренні .

Відповідальною особою за проведення громадського обговорення є староста Коритненського старостинського округу Колотило Василь Миколайович, телефон 0977352126.

Результати громадського обговорення будуть оприлюдненні на офіційному сайті Банилівської сільської  ради за посиланням: https://banylivska-gromada.gov.ua/ogoloshennya-16-43-35-31-01-2022/   протягом 3 днів після проведення громадського обговорення.