Сторінка на стадії наповнення.

 

Правила пожежної безпеки в культових спорудах

    За статистикою основними причинами пожеж є недбале ставлення до елементарних правил пожежної безпеки та необережне поводження з вогнем. Залишається актуальним питанням дотримання правил пожежної безпеки в культових спорудах особливо під час проведення богослужінь. Небезпекою цих будівель з точки зору пожежної безпеки є те, що для будівництва та оздоблення використовується велика кількість горючих матеріалів, також наявні джерела відкритого вогню (свічки, лампадки).          

Запитання щодо сплати земельного податку ФОП – платника єдиного податку

Чи є платником земельного податку ФОП – платник ЄП за земельні ділянки, земельні частки (паї), які надавалися їй як ФО (право власності оформлено на ФО) та використовуються за призначенням для провадження господарської діяльності?

Отримати інформаційно-довідкові послуги з питань оподаткування та запланувати свій візит до Центру платники можуть через Контакт-центр ДПС

  У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області нагадують, що Контакт-центр ДПС (далі – Контакт-центр) надає фізичним та юридичним особам: - інформаційно-довідкові послуги з питань оподаткування, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок) та іншого законодавства, контроль за додержанням якого покладено на ДПС;

Рятувальники попереджають!

       На території Вижницького району з початку року виникло 47 пожеж внаслідок яких знищено та пошкоджено майно людей. Внаслідок пожеж загинуло дві людини.

Актуально: про основні зміни у законодавстві про відпустки

Закон України №3494-ІХ «Про внесення днів до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування надання та використання відпусток, а також інших питань» набрав чинності наприкінці грудня минулого, 2023, року. Цим нормативно-правовим актом внесено суттєві зміни у чинне законодавство.

Чистота – чи не найголовніший атрибут затишного й комфортного проживання жителів громади.

Громада – це тисячі дворів та приватних будинків, одна спільна, велика оселя для всіх і кожного, чистота якої починається із сумлінного ставлення її мешканців до себе та довкілля, злагодженої роботи комунальної служби, місцевої влади та пересічних громадян. Чистота громади – справа спільна для всіх та кожного.