Буковинські платники - єдинники сплатили до казни понад 419,2 млн гривень

Впродовж січня - серпня 2022 року платники, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили до місцевих бюджетів області понад 419,2 млн грн єдиного податку. Порівняно з аналогічним періодом 2021 року  бюджети громад регіону додатково отримали понад 34,8 млн грн єдиного податку – інформують у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області.

У податковому відомстві деталізують: юридичні  особи - спрощенці перерахували майже 58,1 млн грн цього податку. Частка сплаченого податку фізичними особам – підприємцями складає 345,6 млн грн. Сільськогосподарські товаровиробники – платники єдиного податку 4 групи сплатили 15,5 млн гривень.

Та акцентують - єдиний податок сплачений суб’єктами господарської діяльності у повному обсязі спрямовується безпосередньо до місцевих бюджетів. Відтак, податківці закликають буковинських платників виконувати сумлінно свій податковий обов’язок та сплачувати єдиний податок.

До відома: Підприємці – платники єдиного податку першої – другої груп мають сплачувати фіксовану суму єдиного податку щомісячно.

Ставка єдиного податку для першої групи – до 10% від прожиткового мінімуму, встановленого на початок року, у 2022 році це – 2481 грн (=248,1 грн на місяць). Ставка єдиного податку для другої групи – до 20% від мінімальної зарплати, яка у 2022 році становить 6500 грн (= 1300 грн на місяць).

 

До місцевих бюджетів територіальних громад Буковини сплачено понад 84 млн грн акцизного податку

Про це повідомили у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області. Так, упродовж січня - серпня 2022 року до  місцевих бюджетів Чернівецької області сплачено 84 млн. грн акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів. Крім того, за ліцензії на право торгівлі підакцизними товарами сплачено 11,0 млн грн.

Станом на 01.07.2022 роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами в області здійснюють 2082 суб‘єктів господарювання,які отримали 4705 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Та 79 суб’єктів господарювання, які отримали 226 ліцензій на право роздрібної торгівлі пальним.

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області  нагадують, що платники акцизного податку за звітний період – серпень 2022 року подають декларацію акцизного податку з урахуванням змін, внесених Наказом Міністерства фінансів України від 31.05.2022 № 151 «Про затвердження Змін до форми декларації акцизного податку і Порядку заповнення та подання декларації акцизного податку», не пізніше 20 вересня 2022 року.

 

Дії платника, якщо при підписанні документу виникає помилка «Невірний пароль або ключ пошкоджено»

Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області роз’яснюють, для усунення даної помилки необхідно перевірити:

який ключ кваліфікованого електронного підпису чи печатки використовується першим (вірна послідовність підписів для податкової звітності: бухгалтер-директор-електронна печатка);

правильність введення паролю, а саме: регістр вводу паролю, мову клавіатури тощо (створений пароль може містити особливі символи);

чи набраний пароль відповідає ключу, якій використовується (наприклад, пароль до ключа бухгалтера використовується тільки з ключем бухгалтера);

чи змінювалось ім’я файлу особистого ключа (у разі зміни ім’я файлу особистий ключ буде пошкоджено, тому необхідно звернутися до відокремленого пункту реєстрації користувачів Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг ІДД ДПС (далі – КН ЕДП ІДД ДПС), в якому отримували кваліфікований сертифікат, подати заяву на зміну статусу кваліфікованого сертифіката та новий комплект реєстраційних документів).

У разі, якщо жодна з рекомендацій не допомогла вирішити проблему необхідно звернутися до представництва КН ЕДП ІДД ДПС, в якому були отримані кваліфіковані сертифікати, подати заяву на скасування кваліфікованого сертифіката, згенерувати новий особистий ключ та отримати відповідні йому кваліфіковані сертифікати.