Правила пожежної безпеки в культових спорудах

    За статистикою основними причинами пожеж є недбале ставлення до елементарних правил пожежної безпеки та необережне поводження з вогнем. Залишається актуальним питанням дотримання правил пожежної безпеки в культових спорудах особливо під час проведення богослужінь. Небезпекою цих будівель з точки зору пожежної безпеки є те, що для будівництва та оздоблення використовується велика кількість горючих матеріалів, також наявні джерела відкритого вогню (свічки, лампадки).          

Рятувальники закликають подбати про безпеку під час проведення Новорічних та Різдвяних свят

     Цикл Новорічних та Різдвяних свят асоціюється з прикрасами, бенгальськими вогнями, хлопавками та звісно ж з ялинкою.  Необхідно приділити особливу увагу головній прикрасі свята.  Адже, якщо встановити ялинку з порушеннями – вона може стати причиною пожежі. Аби не зіпсувати Новорічне свято їдким димом або пожежею вогнеборці нагадують правила, яких слід дотримуватсь під час проведення свят:

Вижницький районний відділ Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області повідомляє

Вижницький районний відділ Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області повідомляє, що набрала чинності Постанова затверджена Кабінетом Міністрів України від 3 листопада 2023 р.№ 1143 «Про внесення змін до Порядку подання і реєстрації декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки» (далі – Постанова), яку розроблено з метою приведення нормативно-правових актів у сфері пожежної безпеки у відповідність до вимог Законів України «Про адміністративні послуги», «Про добровільне об’єднання територіальних громад», та розпорядження Кабінету Міністрів України від 16 травня 2014 року № 523-р «Деякі питання надання адміністративних послуг через центри надання адміністративних послуг» і постанови Верховної Ради України від 17 липня 2020 року № 807-IX «Про утворення та ліквідацію районів». Також ввійшов в дію Законом України від 2 травня 2023 року № 3063-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення державного нагляду (контролю) у сфері техногенної та пожежної безпеки».