Правила безпечної поведінки на воді та біля води:

22 липня до Служби порятунку надійшло повідомлення, що на річці Дністер у межах села Вітрянка Сокирянської територіальної громади Дністровського району виявлено тіло людини. На місце події було направлено групу водолазних робіт частини спеціальних та аварійно-рятувальних робіт. Рятувальники доплили до тіла, транспортували його на берег та передали працівникам поліції для подальшого з’ясування обставин події.  Тіло ще однієї людини, котра втопилася на воді, було піднято з водойми сьогодні у Вижницькому районі. Зі слів очевидців, 23 липня у селі Черешенька Вижницької територіальної громади Вижницького району під час відпочинку на місцевому ставку зник чоловік, 1981 року народження. Для надання допомоги працівникам поліції у пошуку зниклої особи було залучено працівників 4 державної пожежно-рятувальної частини. Рятувальники разом з поліцейськими обстежили берегову смугу, проте зниклу особу не знайшли. Тому сьогодні вранці до пошуку чоловіка залучили фахівців групи водолазних робіт частини спеціальних та аварійно-рятувальних робіт. Водолази обстежили дно ставка, на глибині близько 4 метрів виявили тіло зниклого чоловіка та підняли його на берег. Вижницький районий відділ ГУ ДСНС України у Чернівецькій області ще раз  нагадуює основні правила поведінки на воді, біля водоймищ. Першою умовою безпечного відпочинку на воді є вміння плавати. Навчитись плавати потрібно кожному. Людина, яка добре плаває, почуває себе на воді спокійно, упевнено, у випадку необхідності може надати допомогу товаришу, який потрапив у біду. Навіть той, хто добре плаває, повинен постійно бути обережним, дисциплінованим і суворо дотримуватись правил поведінки на воді. Знання та виконання правил поведінки на воді є запорукою безпеки життя, а також отримання задоволення від відпочинку. Необхідно звернути особливу увагу на пояснення  правил поведінки на воді дітям. 

Роз’яснення: Платники єдиного податку і суборенда житлових і нежитлових приміщень

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області роз’яснюють, чи може ФОП, яка надає в суборенду житлові приміщення та/або нежитлові приміщення застосовувати другу групу платників.  Пунктом 291.4 ст. 291 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) встановлені умови перебування фізичних осіб – підприємців, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, у відповідних групах платників єдиного податку.

У спекотний період на підприємствах слід відкоригувати графік роботи

Південно-Західне міжрегіональне управління Держпраці застерігає щодо організації раціонального режиму роботи на підприємствах, в установах та організаціях у період підвищеної температури повітря.